Waar?
Balou Basis bevindt zich op een prachtige rustige locatie in Eext, Noord Drenthe. We beschikken over een gedraineerde buitenbak. De omgeving biedt veel mogelijkheden voor fijne buitenritten. 

Wanneer?
De dag en tijd waarop uw kind bij Balou Basis terecht kan, wordt in overleg bepaald. Doorgaans is dit na schooltijd of in het weekend. In een enkel geval worden er ook afspraken gemaakt buiten deze tijden om. Omdat er bewust is gekozen voor een individuele aanpak, is het aantal beschikbare uren beperkt. Dat heeft tot voordeel dat er zonder haast en met volle aandacht wordt gewerkt. Het nadeel kan zijn dat er soms sprake is van een wachtlijst.

Voor wie?
Balou Basis is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar, die graag iets met paarden willen doen, maar om wat voor reden dan ook, (nog) niet op een regulier manege terecht kunnen. Omdat wij uitsluitend op individuele basis werken, krijgt ieder kind optimale aandacht en begeleiding. Het rijden is bij ons niet het doel; de weg er naar toe vinden wij veel interessanter. En die weg is voor ieder kind verschillend. Soms moet er een angst worden overwonnen, soms is het lastig om goed te focussen of duidelijk te zijn in wat je wil. En soms wil een kind vooral rust in zijn/haar hoofd krijgen. Alles kan en er is veel mogelijk.  
Zo kan het zijn dat de nadruk bijvoorbeeld komt te liggen op de verzorging of op de aandachttraining. Het rijden is niet een must! Samen worden de grenzen verkend en kleine stapjes gezet in het tempo dat past bij het kind. En als het nodig is, zetten we soms ook een stapje terug.  Zonder dwang en altijd op basis van vertrouwen in elkaar. 
Hoewel Balou Basis zich met name richt op kinderen, zijn ook (jong)volwassenen welkom!

Wie verzorgt de begeleiding van uw kind?
Uw kind wordt altijd begeleid door mareta zelf.

Hoe lang duurt een afspraak?
De tijd die we per keer uittrekken is ongeveer een uur. In dat uur zitten alle activiteiten, van het uit het land halen van de pony tot het weer terugbrengen naar de wei. Soms duurt een les wat korter, maar vaak ook wat langer. Dit is afhankelijk van de activiteit die wordt gedaan en de afstemming daarop met de leerling. Zo zal een buitenrit kunnen inhouden dat we ietsje langer weg zijn, terwijl bijvoorbeeld het loswerken weer wat korter kan duren in verband met de aandachtsspanne van de leerling.

Wat kost het?
Een kwartaalkaart kost €260,00. In een kwartaal zitten 13 weken. Er wordt wekelijks op een vast, van te voren afgesproken tijdstip, afgesproken. Een keer op proef komen is altijd mogelijk en kost €15,00. Indien de lessen extra werkzaamheden vereisen (door bijvoorbeeld het opstellen van een handelingsplan of extra begeleiding) zal een aangepast tarief worden berekend.  De kwartaalkaart wordt zonder opzegging automatisch verlengd voor het volgende kwartaal. Wij hanteren een maand opzegtermijn.

Vakantie
Balou Basis is in de zomervakantie vier weken dicht. Dan hebben de paarden even tijd om bij te komen. Uiteraard worden deze weken niet doorberekend. Het bedrag voor het zomerkwartaal bedraagt daarom 150 euro in plaats van 220 euro. In de kerstvakantie is Balou Basis twee weken dicht. Dit kwartaal rekenen we het normale tarief omdat we in één van deze vakantieweken zonder extra kosten tweemaal een Balou Basis-middag organiseren. De kinderen zijn van harte welkom op één van deze dagen.

Bijzonderheden:

Tijdens het rijden is het verplicht dat ieder kind een goed passende cap draagt, voorzien van een CE markering en het EN1384 teken. Dit is niet alleen een eis die de verzekering stelt, maar is vooral in het belang van de veiligheid van het kind. Bij een proefles kan eventueel een cap worden geleend tijdens het rijden. Daarna moet ieder kind een eigen cap meenemen naar de les. Het dragen van een bodyprotector is niet verplicht.

Verder is het prettig om een broek te dragen die glad aansluit, zodat er geen schuurplekken ontstaan tijdens het rijden. Een spijkerbroek met dikke naden of trainingsbroek is niet aan te bevelen. Op Marktplaats of rommelmarkten zijn vaak tweedehands rijbroeken (en laarzen) te vinden. Let op met de aanschaf van een tweedehands cap: deze moet goed passen, voorzien zijn van het bovenvermelde teken, maar moet ook nog heel zijn. Is een cap regelmatig gevallen, dan is de kans groot dat de bescherming nihil is geworden! Een nieuwe cap is verkrijgbaar vanaf ongeveer €30,-
Zolang er zonder zadel wordt gereden zijn paardrijlaarzen niet noodzakelijk, gympen, wandelschoenen of goed passende regenlaarzen zijn dan ook goed.
Omdat wij altijd buiten aan het werk zijn, is het belangrijk rekening te houden met de weersomstandigheden qua kleding.