in memoriam
Dit is Balou. Balou Basis is naar hem vernoemd, hij was de pony waar Balou Basis mee is begonnen. Balou was een geweldig lief en betrouwbaar dier. Hoewel hij er stoer uitzag als een echt ridderpaard, was hij heel voorzichtig en vriendelijk. Elk kind voelde zich snel op zijn/haar gemak bij Balou.  

Helaas hebben we Balou op 25 jarige leeftijd moeten laten inslapen. Maar vergeten doen we hem nooit!


Puck
In april 2015 heeft Balou een vriendinnetje erbij gekregen: Puck. Een kleine schimmel merrie, geboren op 1 mei 2003. Puck is een pittig paardje met een eigen willetje en af en toe een echt boefje. Maar ze is heel lief en hinnikt altijd als ze je ziet. Puck is super mak en ze mag graag voor het karretje lopen of op buitenrit gaan. Ze kijkt echt nergens van op.  In de bak met haar rijden doen we niet meer, omdat ze daar een enorme hekel aan heeft. Elk jaar is ze even het paard van een kleine Sinterklaas... Maar haar grootste hobby is eten. Alle kinderen zijn gek op Puck en vinden het leuk om met haar iets te doen.                        
        

Polly

Polly is in 2018 het team komen versterken, zodat Balou met pensioen kon gaan. Polly komt uit Ierland en is daar geboren op 6 april 2006. Ze is heel braaf en ook op de weg heel mak. Traktoren, rammelende aanhangwagens, scooters: het doet haar helemaal niets. Ook kan Polly heel goed voelen of jij gespannen bent of niet. Als jij gespannen bent, gaat Polly ietsje harder lopen. En zodra je uitademt en je spieren weer los kunt laten, gaat ze heel rustig lopen. Een leuke manier dus, om te leren wanneer je gespannen bent en wanneer niet. Want soms weet je dat niet van jezelf. Maar Polly vertelt het je!
En als je heel klein bent, is Polly ook nog eens super voorzichtig met je. Het is echt een dikke schat!


De paarden bij Balou Basis zijn met zorg uitgezocht op karakter en met een duidelijk doel voor ogen: ze moeten het fijn vinden om met je te werken. Niet alleen om je te helpen leren rijden, maar ook om je te helpen zekerder te worden van jezelf, zodat je leert duidelijk aan te geven wat je wil. Hoe dat in z'n werk gaat kun je hier lezen

Wil je graag meer foto's zien van deze lieve paardjes? Kijk dan hier maar eens of ga naar Facebook en het Balou Basis YouTube kanaal, daar kan je verhalen lezen over hen en filmpjes bekijken. De Facebook pagina is het makkelijkst als je ons wil volgen, want daar wordt regelmatig wat op gezet. Zo blijf je altijd bij!