in memoriam
Dit is Balou. Zijn afstamming is niet helemaal zeker, maar we weten wel dat zijn vader een Fries paard was. Dat zie je ook wel aan zijn mooie dikke staart en lange manen, die meestal in een vlecht zitten.

Een Fries Ridderpaard
Balou is geboren in Friesland in 1994 en heeft de eerste jaren van zijn leven buiten in een grote kudde geleefd.
Daarna heeft hij verschillende eigenaren gehad met wie hij veel heeft gedaan: Balou is van alle markten thuis, lijkt het wel.
Hij is bijzonder rustig en vriendelijk. Netjes opgevoed en niet schrikkerig. Eigenlijk vindt iedereen Balou leuk omdat hij zo lief is en omdat hij er zo stoer uitziet. Sommige kinderen noemen hem daarom ook wel het ridderpaard. En er zijn altijd wel liefhebbers die zijn manen of staart willen vlechten! Hoe dan ook: je voelt je snel op je gemak bij Balou. 
Helaas hebben we Balou op 25 jarige leeftijd moeten laten inslapen. Maar vergeten doen we hem nooit!Puck
In april 2015 heeft Balou een vriendinnetje erbij gekregen: Puck. Een kleine schimmel merrie, geboren op 1 mei 2003. Puck is een pittig paardje met een eigen willetje en af en toe een echt boefje. Zij is er dan ook voor de kinderen die al wat verder zijn met rijden. Ze is heel lief en komt aangerend als je de wei inloopt. Puck is super mak en ze mag graag voor het karretje lopen. En elk jaar is ze even het paard van een kleine Sinterklaas... Maar haar grootste hobby is eten. Alle kinderen zijn gek op Puck en vinden het leuk om met haar iets te doen.                        
        

Polly

Polly is in 2018 het team komen versterken, zodat Balou met pensioen kon gaan. Polly komt uit Ierland en is daar geboren op 6 april 2006. Ze is heel braaf en ook op de weg heel mak. Traktoren, rammelende aanhangwagens, scooters: het doet haar helemaal niets. Ook kan Polly heel goed voelen of jij gespannen bent of niet. Als jij gespannen bent, gaat Polly ietsje harder lopen. En zodra je uitademt en je spieren weer los kunt laten, gaat ze heel rustig lopen. Een leuke manier dus, om te leren wanneer je gespannen bent en wanneer niet. Want soms weet je dat niet van jezelf. Maar Polly vertelt het je!
En als je heel klein bent, is Polly ook nog eens super voorzichtig met je. Het is echt een dikke schat!
De paarden bij Balou Basis zijn met zorg uitgezocht op karakter en met een duidelijk doel voor ogen: ze moeten het fijn vinden om met je te werken. Niet alleen om je te helpen leren rijden, maar ook om je te helpen zekerder te worden van jezelf, zodat je leert duidelijk aan te geven wat je wil. Hoe dat in z'n werk gaat kun je hier lezen

Wil je graag meer foto's zien van deze lieve paardjes? Kijk dan hier maar eens of ga naar Facebook en het Balou Basis YouTube kanaal, daar kan je verhalen lezen over hen en filmpjes bekijken. De Facebook pagina is het makkelijkst als je ons wil volgen, want daar wordt regelmatig wat op gezet. Zo blijf je altijd bij!